Η Σκιάθος

Η Σκιάθος ανήκει στις στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων και έχει έκταση 48 τ.χλμ. Απέχει 41 ναυτικά μίλια από το Βόλο και μόλις 2.4 ναυτικά μίλια από τις όμορφες νότιες ακτές του Πηλίου.

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Το νησί της Σκιάθου συνδυάζει ότι χρειάζεται κάποιος προορισμός για να γίνει αγαπημένος και να θέλετε να τον επισκεφθείτε ξανά. Είναι ένα καταπράσινο νησί, με πανέμορφες παραλίες, μικρά ταβερνάκια με ωραίο φαγητό και νυχτερινή ζωή που συνδυάζει την ένταση με την χαλάρωση. Επιλέξτε το νησί της Σκιάθου, και σίγουρα θα σας αποζημιώσει.
 

Πως θα φτάσετε

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου η Olympic Air πραγματοποιεί πτήσεις προς τη Σκιάθο, με τον αριθμό των πτήσεων να αυξάνεται κατά τη θερινή περίοδο. Η πτήση από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" διαρκεί μόνο 35 λεπτά. Η Σκιάθος διαθέτει ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου και του Βόλου, από όπου αναχωρούν τόσο συμβατικά επιβατικά πλοία όσο και ιπτάμενα δελφίνια.

Tηλ. Επικοινωνίας: Γραφεία Αγ. Κωνσταντίνου: 22350-31920/22350-31989, Γραφεία Βόλου: 24210-23400.

 

Μετακινήσεις

Δεδομένου ότι η κύρια ακτοπλοϊκή πρόσβαση του νησιού είναι από Άγιο Κωνσταντίνο και τον Βόλο πολλοί προτιμούν να περάσουν απέναντι με το προσωπικό τους μεταφορικό μέσον. Καλό θα ήταν πάντως να έχετε κάτι για να μπορέσετε να γυρίσετε το νησί. Εναλλακτικά υπάρχουν ταξί αλλά και ΚΤΕΛ τα οποία πηγαίνουν στα περισσότερα μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος. Στο Roula Garden υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης κάποιου οχήματος.

Tηλ. Επικοινωνίας: Γραφεία Αγ. Κωνσταντίνου: 22350-31920/22350-31989, Γραφεία Βόλου: 24210-23400.

 

Αξιοθέατα

Στην πόλη της Σκιάθου, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το Κάστρο, το Μπούρτζι και πολλές άλλες τοποθεσίες. Οι φορείς του νησιού έχουνε καταφέρει να το διατηρήσουν σε άψογη κατάσταση και πλέον το έχουν μετατρέψει σε μουσείο. Στο νησί υπάρχουν επίσης αρκετές παλιές εκκλησίες και μοναστήρια, τα οποία μπορεί κάνεις να επισκεφθεί.

 

Παραλίες

Η Σκιάθος διαθέτει πάνω από πενήντα εξαιρετικές παραλίες με πιο γνωστές τις Κουκουναριές, την Μπανάνα, τη Μικρή και Μεγάλη Ασέληνο, την Μεγάλη Άμμο. Μπορείτε να εκτός από αυτοκίνητο να πάτε με καραβάκι και στα Λαλάρια, μια από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού.

 

Διασκέδαση

Η νυχτερινή ζωή της Σκιάθου είναι συγκεντρωμένη στο λιμάνι της, εκεί βρίσκεται και ο δρόμος με όλες τα μπαράκια τα οποία αντί για τραπεζάκια και καρέκλες έξω, έχουν τεράστιες μαξιλάρες και όλοι γίνονται μια μεγάλη παρέα. Από την άλλη πλευρά του λιμανιού υπάρχουν τα μεγάλα νυχτερινά clubs στα οποία μπορείτε να διασκεδάσετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

  

Ο Καιρός στην Σκιάθο